dijous, 20 de març del 2014

Rere les passes de l'Arxiduc amb alumnes de 6è de primària de Pius XII

Fita a Fita acompanya alumnes de 6è de primària del Col·legi Pius XII
rere les passes de l'Arxiduc pel camí de sa Muntanya
El grup dalt del puig Caragolí (945m)
Tal com férem ahir amb els de cinquè, Fita a Fita ha acompanyat avui una cinquantena d'alumnes de 6è de primària del Col·legi Pius XII de Palma pel camí de sa Muntanya, de Ca Madò Pilla fins a Valldemossa, per damunt del Caragolí. Es tracta del més conegut dels camins que va fer construir l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria (1847-1915). A trams carreter i d’altres de ferradura, el camí puja des de l'antiga hostatgeria de Ca Madò Pilla, a l’actualitat Apartamentos El Encinar, cap al camí de s’Estret de Son Gallard, el qual segueix fins a arribar al coll de s’Estret de Son Gallard, passant pels miradors des Tudons i de Son Gallard.
Des del mirador des Tudons es veu la vista més coneguda de Miramar: en primer terme, les cases; i just darrere, sa Foradada. Rebé aquest nom perquè 'els noms dels miradors foren donats conforme a lo que hi havia...(...); el mirador dels Tudons perquè aquells solien fer es niu'.
Na Caty Rosselló amb els seus alumnes de 6èA de primària.
En Jaume Oliver amb els seus alumnes de 6èB.
Una de les galetes d'Inca amb les que na Caty Rosselló, d'Alaró, ens ha obsequiat durant el berenar.
Un grupet davant el mirador de Son Gallard.
Des del coll de s’Estret de Son Gallard, hem seguit pujant pel camí de sa Muntanya, que ara s’enfila per les Tres Osques, penyals que pengen sobre Son Gallard, fins a arribar al cim del puig Caragolí, de 945 metres d’altura. Aquest és el tram més conegut i espectacular del Camí de sa Muntanya. La visió de Miramar i de sa Foradada fan d’aquest un mirador natural inigualable. Degut a la seva popularitat, els senderistes el coneixen com ‘el Camí de s’Arxiduc’. El tram de camí comprés entre el coll i el Caragolí es condicionà poc després de la compra de Son Moragues, el 1883.
El grup en el tram més conegut i espectacular del camí de sa Muntanya. 
El comellar de Son Gallard i sa Foradada des de les Tres Osques.
El grup pel tram alt del camí de sa Muntanya.
Després de passar pel Caragolí –on hi trobam una placa en homenatge a l’Arxiduc dels muntanyencs, de Nadal de 1990- el Puig Gros, el Camí de sa Muntanya baixa fins al pla de ses Aritges i segueix a l’esquerra (nord) fins a la casa de neu dels Cairats, on acaba. Nosaltres, però, hem girat a la dreta (sud-oest) cap al Pla des Pouet pel Camí de ses Fontanelles fins arribar a Valldemossa.
Visió espectacular del camí de l'Arxiduc sobre els penyals de Son Gallard.
ENHORABONA 6è DE PRIMÀRIA DE PIUS XII,
SOU UNS CAMPIONS!!!
Caty i Jaume, gràcies pel vostre suport i confiança!!!
Fita a Fita és una empresa de serveis culturals i pedagògics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada