diumenge, 2 de febrer del 2014

Na Ferrana i la cova dels ermassets

Excursions amb encant per a famílies 09/02/2014
Cim de na Ferrana o Fita del Ram.
Aquesta sortida la repetirem el dissabte 15 de febrer.

Na Ferrana és el cim de la mola de Son Ferrà. Més coneguda com la Fita del Ram (837m), davall el seu roquissar hi ha la cova dels ermassets. Aquella on uns éssers de mitjana estatura, de color verd, molt magres i amb ulls grossos, amb les orelles tres vegades les d'un home, braços llargs i mans allargades amb ungles ben esmolades, cames primes però molt àgils, són els encarregats de custodiar el tresor que hi ha al fons de la cova. Mirau que hi he entrat de vegades a la cova, però mai no els he trobat, ni els ermassets ni el tresor! Però segur que hi són, ho diu en Jordi des Racó (mossèn Alcover) a les seves rondalles.
La Fita del Ram des del camí de sa mola de Sobremunt.
El punt de partida del nostre itinerari és dalt de la mola de Sobremunt (695m). El recorregut és molt planer, tot i que anem assolint altura de manera molt suau. Aviat descobrim just davant nostre (NO) una esplèndida visió de sa Fita del Ram (833m). Travessarem les partions de Sobremunt, Son Noguera i Son Ferrà, entre els termes municipals d’Esporles i Puigpunyent.
Un cocó a la vora del camí que puja a la Fita del Ram.
El Galatzó des del camí de la Fita del Ram.
Visitarem la cova dels ermassets i ens enfilarem fins al vèrtex geodèsic de na Ferrana o Fita del Ram.
Entrada a la cova dels ermassets, molt a prop del cim de na Ferrana.
Pensau a dur un frontal per visitar l'interior de la cova, a més dels farciment regular de la motxilla: menjar, aigua, roba d'abric i un anorac (no fos cosa que...); a més dels pals, per a qui els hagi de menester.
Rotllo de sitja i barraca de carboner, a la vorera del camí.
El Teix i el Puig Major, vists des de na Ferrana.
Les sortides, com sempre, són a les 10h; i el punt de trobada, davant l'Ocimax (Palma). El preu és de 5€ per persona i de 20€ per família (a partir de 4 membres), i inclou una assegurança en cas d'accident. Per inscriure-vos heu d'enviar un correu a info@fitaafita.com amb les vostres dades (nom i llinatges, nombre de participants i un telèfon de contacte). Podeu fer el pagament mitjançant ingrés en el compte bancari BANCA MARCH 0061 0029 19 1675050118, indicant el nom de la família i excursió a la que vos inscriviu.

NA FERRANA (FITA DEL RAM) I COVA DELS ERMASSETS
Aquesta sortida la repetirem el dissabte 15 de febrer.


Pròximes sortides:
  • Tossals Verds pel Clot d'Almedrà (23 de febrer i 1 de març)
  • Cova des Migdia, Bàlitx (9 i 15 de març)
  • Castell d'Alaró per Orient (23 i 29 de març)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada