dimarts, 17 de desembre del 2013

Tallers de torrons al CEIP Ses Quarterades (Calvià)

Nins i nines de Calvià comencen a endolcir el Nadal amb el tallers de cuina de Fita a Fita.
Aquest dilluns, més de 60 alumnes d'infantil del col·legi públic Ses Quarterades de Calvià s'han vestit per unes hores de "mestres pastissers" i han après a fer torrons de la mà de Cati Pons, la cuinera de Fita a Fita -serveis culturals i pedagògics-. A la sala menjador de l'escola, nins i nines de l'escola, junt amb les seves mestres, han començat a endolcir les festes de Nadal amb un dels productes més típics d'aquesta època de l'any.
La col·laboració de les mestres sempre és decisiva! Qui coneix millor cada infant?
Tots els alumnes d'infantil mostraren un gran interès i ganes d'aprendre per després explicar-ho als pares i mares. 
Amb edats compreses entre els 3 i 5 anys, els alumnes s'han posat mans a la feina i han provat de fer receptes senzilles de torrons. N'han fet de trufa, cacauet i coco. Cada taller tenia una durada d'hora i mitja, l'objectiu del qual era que nins i nines aprenguessin d'una manera dinàmica, divertida i participativa les tasques, ingredients i estris essencials de la cuina "dolça". Models que després poden seguir practicant amb els seus pares a ca seva.
Aprendre a fer torrons de trufa té aquest inconvenient.
Cati Pons, la cuinera de Fita a Fita, compartint el seus secrets amb els infants.
Repetir les coses, mai no està de més. A la cuina i a la taula, tots nets!
Fita a Fita vol agrair a l'equip docent de Ses Quarterades de Calvià el seu interès i suport pel nostre projecte cultural i pedagògic. En especial a Cati Carbonell, coordinadora del cicle d'infantil, i a les mestres Maricarmen Garrido (3 anys), Sílvia Maimó (4 anys), Conchi Luces (5 anys) i Margalida Bota (mestre de suport). Gràcies a elles i a la seva col·laboració, podem incidir també en la pràctica dels hàbits d'higiene: a la taula, TOTS NETS!!!
L'activitat és incessant a cada taller.
La decoració dels torrons és una prova de creativitat suprema per a cada infant.
Allà on no arriben les mans de les nines i nins, hi són les de la mestra.
Però sobretot, un agraïment a tots als més de 60 nins i nines que participaren de l'activitat i que demostraren que la cuina no té edat; que basta amb un poc d'interès i participació per desenvolupar la sensibilitat necessària per saber els secrets més bàsics de la rebosteria tradicional.
Enhorabona, "petits grans" pastissers!!!
Catàleg d'activitats i tallers de FITA A FITA pel curs 2013-2014.
Per a més informació sobre talles i activitats de FITA A FITA, podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic info@fitaafita.com o del telèfon 650.777.596
BON NADAL!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada